Internet - jaki macie?

Tutaj można porozmawiać na tematy niezwiązane z naszą gminą i wyżej wymienionymi działami. Dyskusje, konwersacje, rozmowy - ze wszystkimi i o wszystkim.

Jaki rodzaj łącza internetowego masz w domu?

Neostrada, Netia, Tele2 itp (ADSL)
11
65%
Radiówka
4
24%
Przez sieć GSM
1
6%
Sieć lokalna (LAN)
1
6%
 
Liczba głosów : 17

    Nieznany Nieznana

Re: Internet - jaki macie?

Postprzez Booty » 24 sty 2009, 18:36

w Długołęce znam kilka osób z łączem o szybkości 6Mbit/s więc warunki chyba pozwalają :)
Avatar użytkownika
Booty
 
Posty: 393
Dołączył(a): 19 maja 2008, 15:41
Lokalizacja: Długołęka

Reklama

    Nieznany Nieznana

Re: Internet - jaki macie?

Postprzez Biały » 25 sty 2009, 11:55

Umowa sie mnie kończy, więc chyba coś dam rady mniej płacić za dwa G :dance:
Avatar użytkownika
Biały
 
Posty: 519
Dołączył(a): 8 lip 2008, 16:14

    Nieznany Nieznana

Re: Internet - jaki macie?

Postprzez Gość » 17 maja 2009, 12:27

Cześć,
Jestem mieszkańcem Długołęki dokładnie ul. Wschodniej. Ponieważ skończyła mi się umowa na internet radiowy z firmą Artech, a niestety nie byłem zadowolony z oferowanej usługi, postanowiłem przetestować inne firmy oferujące internet drogą radiową. W internecie odnalazłem jeszcze dwie firmy które oferują internet drogą radiową i w tym samym czasie obie zaprosiłem na testy :
Budicom w Mirkowie łącze 1Mbit 12 miesięcy 70zł koszt montażu urządzeń 200zł Antena 2,4
Telemedia Szczodre łącze 1Mbit 12 miesięcy 75zł koszt montażu urządzeń 240zł Antena 5.0
Pingi:
Artech 90-130
Budicom 60-70
Telemedia 10-20
Otwierania stron nie mierzyłem, ale generalnie Artech i Budicom bardzo kiepsko, różnie i mało stabilnie w porównaniu do firmy Telemedia z którą podpisałem umowe.
Gry typu Counter Strike:
Artech Brak możliwości -za wysokie pingi, przerwy co kilka sekund w dostawie internetu
Budicom Pograć dało radę rano i późnym wieczorem, co by wskazywało, że łącze tej firmy jest przeciążone i nie wyrabia.
Telemedia Zero problemu w każdą pogodę i każdej porze dnia i nocy :)
Jak nie trudno się domyślać, zdecydowanie polecam Telemedia która obala wszystkie mity dotyczące sieci radiowej, typu pada deszcz, to nie ma internetu itp itd.
Pozdrawiam
Gość
 

    Nieznany Nieznana

Re: Internet - jaki macie?

Postprzez Bray » 17 maja 2009, 14:05

U mnie w przypadku firmy Artech było to samo. Grać się nie dało w ogóle. Dlatego wziąłem się za Netię (promocja 1 rok za darmo kiedyś była).
http://mojadlugoleka.blogspot.com - Strona miejscowości Długołęka -
http://dietpharmacy.pl - Polecany dietetyk z Długołęki
Avatar użytkownika
Bray
 
Posty: 817
Dołączył(a): 19 maja 2008, 15:32
Lokalizacja: Długołęka

Poprzednia strona

Powrót do Na każdy temat



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników